Samfälligheten

Styrelsen har påbörjat ett arbete med att uppdatera hemsidan så att den blir mer överskådlig och inbjudande. Ambitionen är att hemsidan ska bli ett forum för diskussion och information mellan alla oss som bor i Vreta-Ytternäs. Ett första utkast till utseende/innehåll har diskuterats.

Postnord har erbjudit sig ställa ut en paketbox. Olika alternativ till placering av en sådan diskuterades. Vi kom fram till att bästa placering är vid sidan om busskuren vid Strandvägen-Vretavägen. Boxen är för stor för att placeras inne i busskuren.

För att få en uppfattning om den kontaktlista för Grannsamverkan som finns på hemsidan är aktuell gjordes ett utskick till angivna kontaktpersoner via e-mail. Inga svar har inkommit.

Styrelsen har för avsikt ta upp frågan om Grannsamverkan på kommande medlemsmöte 2023.

Vägföreningen

NCC har åtgärdat de brister i asfalteringen som vi påpekat. Nu kvarstår att ordna stödkanter på vissa ställen vilket ankommer på oss att åtgärda. De ”blödningar” som uppstått kommer enligt
uppgift att sluta sig så småningom.

En genomgång av alla vägmärken som finns inom vårt område har gjorts. Det finns regler för vem som får sätta upp trafikmärken och vilka i så fall. Så t.ex har vägföreningen inte rätt att sätta upp
förbudsmärken. Vi kommer att se till att endast ”korrekta” vägmärken kommer att finnas.

Tre nya pilar kommer att planteras i allén och befintliga pilar ska hamlas.

Kommunen kommer att anlägga en gång-cykelväg mellan Vreta och Hammarskog. Arbetet påbörjas i höst och ska vara färdigt på våren. En del arbeten kommer att göras vid korsningen Vretavägen- Hammarskogsvägen.